EU PRO Program finansiraju Evropska unija i Vlada Republike Srbije
  • Republika Srbija
  • UNOPS

Opština Rekovac

Šumadija i zapadna Srbija - Pomoravski Okrug

Stepen razvijenosti - IV grupa

Aktivnih privrednih društava - 83

Aktivnih preduzetnika - 188

9.802


Broj stanovnika
h-money

34.617


Prosečna zarada

366


Površina
Rekovac
Rekovac
Rekovac
Rekovac
Rekovac

1


unapređenje konkurentnosti preduzeća

2


poboljšanje poslovnog okruženja

1


jačanje socijalne kohezije i inkluzije

168.170 evra

138.890 evra

(83% EU PRO)

29.280 evra

(17% sufinansiranje)

20.657 evra

Podrška preduzetniku u proizvodnji tekstilnih proizvoda Bebi sana

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzeće koje se bavi proizvodnjom tekstila (odeće za bebe) nabaviće mašinu za vez i laserske mašine za precizno krojenje, što će za rezultat imati povećanu proizvodnju. U proizvodnji je trenutno zaposleno deset radnika, a investicija će doprineti otvaranju dva nova radna mesta odmah i još tri u periodu od tri godine. Predloženim aktivnostima DOP-a predviđena je donacija 30 kompleta posteljine vrtiću u Rekovcu i 20 kompleta sportske odeće ženskom fudbalskom klubu „Levač“ iz Rekovca.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

20.657 evra

15.890 evra

4.767 evra

59.402 evra

Nabavka rezervnog sistema za sistem elektronskog izdavanja građevinskih dozvola

E-dozvole

Unapređenje sistema za izdavanje građevinskih dozvola putem nabavke rezervnog sistema koji će povećati njegovu stabilnost i dostupnost za preko 6.500 korisnika i korisnica koji ga svakodnevno upotrebljavaju. Kroz projekat su nabavljeni serverska i mrežna oprema kao i potrebne licence. Cilj ove aktivnosti je da doprinese stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja kroz poboljšanje efikasnosti i transparentnosti e-uprave i, samim tim, nove investicije. Istovremeno, doprinos će biti pružen i većem poverenju građana/ki u institucije i kvalitetu usluga koje se putem e-uprave pružaju građanima i investitorima. 

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

2.141 evra

2.141 evra

-

Unapređenje i razvoj geografskog informacionog sistema

Uvođenje i razvoj GIS-a

Grad Kragujevac će unaprediti postojeći GIS i proširiće njegovu upotrebu tako da obuhvati susedne opštine Knić i Rekovac, kojima takođe nedostaju prostorni podaci kako bi odgovorile na probleme u vezi sa upravljanjem otpadom. Sistem će takođe mapirati kulturni i turistički potencijal, investicije i kulturno-istorijsko nasleđe u opštinama Knić i Rekovac. Lokalni turistički potencijal promovisaće se na internetu i biće dostupan turističkim agencijama i građanima kako bi se uvećao broj posetilaca.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

57.261 evra

48.667 evra

8.594 evra

88.111 evra

Rekonstrukcija Doma kulture

Lokalna infrastruktura

Rekonstrukcija Doma kulture, koja podrazumeva renoviranje sanitarnog bloka, nabavku novog nameštaja i opreme za izložbeni prostor, obezbediće adekvatne uslove za organizovanje privrednih, kulturnih i turističkih aktivnosti, čime će se povećati konkurentnost lokalne ruralne ekonomije i otvaranje novih radnih mesta. Projekat posebno treba da doprinese promociji proizvođača vina i grožđa i preduzetnica iz opštine, kao i njihovih tradicionalnih lokalnih proizvoda, doprinoseći tako očuvanju materijalnog i nematerijalnog kulturnog nasleđa.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

88.111 evra

72.192 evra

15.919 evra