EU PRO Program finansiraju Evropska unija i Vlada Republike Srbije
  • Republika Srbija
  • UNOPS

Šabac, 22. maj 2019.

Uz podršku Evropske unije unapređuju se uslovi za investicije u Šapcu

U Šapcu su uz podršku Evropske unije (EU) od preko 710.000 evra počeli radovi na infrastrukturnom opremanju Severozapadne radne zone kako bi se dodatno unapredio poslovni ambijent Grada. Radovi podrazumevaju izgradnju oko kilometar kolovoza kao i postavljanje vodovodne mreže i fekalne i atmosferske kanalizacije a sve u cilju privlačenja investicija, a time i povećanja broja zaposlenih i životnog standarda građana.

„Grad Šabac je dobrim predlogom projekta dobio sredstva za dalji razvoj i širenje industrijske zone te prodaju parcela novim investitorima, a već sada imamo interesovanje za kupovinu 11,7 hektara“, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i dodao da je severnozapadna industrijska zona najveća zona u Srbiji u kojoj trenutno posluje 50 stranih i domaćih kompanija.

Gradonačelnik Zelenović je takođe rekao  da je Grad Šabac pouzdan partner Evropskoj uniji i da je do sada uz podršku EU realizovao projekte ukupne vrednosti 30 miliona evra.

„Drago nam je što možemo da posetimo radove na jednom od devet projekata unapređenja poslovne infrastrukture koje EU preko programa EU PRO finansira sa ukupno 4,5 miliona evra. Realizacijom ovih projekata stvaraju se uslovi za ekonomski razvoj lokalnih samouprava, odnosno privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta“, rekla je Olivera Kostić, menadžerka programa EU PRO, dodajući da su Šabac i Sokobanja lokalne samouprave koje su prve otpočele realizaciju projekta poslovne infrastrukture.

Olivera Kostić je podsetila da je Evropska unija opredelila ukupno 25 miliona evra za realizaciju programa EU PRO koji se realizuje u partnerstvu sa Vladom Srbije sa ciljem da se doprinese društveno-ekonomskom razvoju zemlje.